Bio For a better life

자유게시판

жұмсақ және қатты таңдайдың қызметі - ауыз қуысындағы ас қорыту

페이지 정보

profile_image
작성자 Laurence
댓글 0건 조회 30회 작성일 24-09-24 01:54

본문

 
 
 
 
 
 
th?q=жұмсақ+және+қатты+таңдайдың+қызметі+ауыз+қуысындағы+ас+қорыту
 
 
жұмсақ және қатты таңдайдың қызметі - ауыз қуысындағы ас қорыту [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ауыз қуысының үстіңгі жағында, қатты таңдай сүйегі жұмсақ таңдай жалғасып, таңдай ең жұмсақ таңдай ауыз қуысын кеңсіріктен бөліп тұрады. Тақырыбы: АУЫЗ ҚУЫСЫНДА АСТЫҢ ҚОРЫТЫЛУЫ. Мақсаттары: ауыз қуысындағы астың қорытылуын, ас қорыту жүйесіндегі азықтық заттардың өзгеріске ұшырау маңызын түсіндіру; талдау,ойлау,салыстыру,қорытындылау, мүшелердің. Ауыз қуысы ас қорыту жүйесінің алдыңғы мүшесі. Ауыз ас қорыту жүйесінің Қатты таңдайдың екі бүйірі қызыл иекке, ал артқы жағы жұмсақ таңдайға ауысады. 1.1 Ас қорыту физиологиясы. Азық қорыту дегеніміз – күрделі қоректік заттардың қарапайым түрге айналуы және оларды ағзаның сорып, өзіне сіңіруі. Азық қорыту жүйелерінің атқаратын негізгі қызметтері: сөл бөлу, ұсақтау, араластыру, жылжыту, керексіз заттарды сыртқа шығару және сору. Қабылданған азық ағзада физикалық, химиялық және биологиялық түрде өнделеді. 1) Қуыстық ішек қуысына түскен ас қорыту сөлі және оның ферменттерімен іске асырылады. 2) Қабырғалық ас қорытуда пайда болған мономерлер қанмен лимфаға сіңіріледі. 3) Мембраналық ас қорыту гликокаликс қабатында, мембрана бетінде және микробүрлер жасушалары мембранасының өзінде жүреді. Энтерин жүйесінің гормондары қанға сіңіп: 1) ас қорыту сөлдерінің бөлінуін реттейді; 2) ассимиляцияға, организмнің өсуі мен дамуына әсер етеді; 3) түрлі ағзалардағы қан айналысын реттейді. Мазмұны 1 Асқорыту мүшелері 2 Ауыз қуысы. 3 Жұтқыншақ 4 Өңеш 5 Қарын 6 Аш ішек 7 Тоқ ішек 8 Асқорыту мүшелерінде астың қорытылуы және сіңуі 9 Қарында астың қорытылуы 10 Ішекте астың қорытылуы және сіңуі 11 Астың сіңуі 12 Тоқ ішекте астың қорытылуы 13 Дереккөздер Асқорыту мүшелері [ өңдеу қайнарын өңдеу]. Ас қорыту түрлері Аутолитикалық – тағам құрамындағыфаерменттер (ана сүті). Симбиоттық – бактериялар түзетін ферменттер. Ас қорыту жолының қызметі Ас қорыту қызметі. Сөл шығару (секреция) – ас қорыту. 2. Эндокриндік функция. Ас қорытуды зерттеу әдістері Адамда ішек-қарын түтігінің қызметін зерттеуде әр түрлі клиникалық әдістер қолданылады: Ауыз қуысындағы асты қорытылуы Ас қорыту ауыз қуысында басталады. Ауызға түскен тағам мұнда 15-3. Сілекей, оның құрамы және маңызы Сілекей – сілекей өзектері арқылы келіп құйылатын үш жұп. Бас бөлімге ауыз қуысының мүшелері және жұтқыншақ жатады. Бірге ауыз-жұтқыншақ деп аталады. 2. Алдыңғы бөлімді өңеш пен қарын құрайды. 3. Ортаңғы бөлімді аш ішек пен ірі ас қорыту бездері – бауыр мен ұйқы безі түзеді. Өз кезегінде аш ішек үш бөліктен он екі елі, ащы және мықындық ішектерден тұрады. 4. Артқы. Ауыз қуысының шекарасы жоғарысында қатты және жұмсақ таңдаймен, алдында,бүйірінде қызыл иекпен,тістермен,төменінде ауыз диафрагмасымен шектелген. Ауыз қуысы да артқы бөлімінде хабарланады қуысты жұтқыншақ арқылы snapdragon, ол жоғарыдан шектелген жұмсақ аспан астында, жанында, оның қабырғалары қызмет. Тәрбиелік: Асқорыту мүшелерінің гигиенасын түсіндіре отырып, Ауыз қуысының бүйір және артқы жағында жұмсақ таңдай қатпарлар түзеді, олардың арасында. Қатты және жұмсақ таңдайлар ауыздың төбесін құрайды. Жұмсақ таңдай ауыздың артқы жағында, тіс пен қызыл иекті ұстайтын қатты таңдайдың артында отырады. Ауыз қуысының кіреберісі. Ерін мен ұрттың шырышты қабатының альвеолярлы өсіндіге ауысатын аймағында ауыз қуысының кіреберісінің жоғарғы және төменгі күмбездері (formix superior et inferior. 706 C04.9 Ауыз қуысы түбінің анықталмаған қатерлі ісігі. + + 707 C05.0 Қатты таңдайдың қатерлі ісігі. + + 708 C05.1 Жұмсақ таңдайдың қатерлі. Асқорыту. Ауыз қуысының төменгі жағынан бұлшық етпен, алдыңғы жағы тіспен, иекпен көмкеріліп, ұрт құрайды, үстіңгі жағы қатты және Жұмсақ таңдаймен қапталған. Жұмсақ таңдайдың артқы бөлімі. Ас қорыту мүшелері Тоқ ішек Асқорыту мүшелерінде астың қорытылуы және сіңуі Қарын Тоқ ішектің ұзындығы 1,5-2 метрдей, аш ішектен екі еседей жуан. Тоқ ішектің аш ішектен басталған жері бу йен деп аталады. Ол он жақтағы мықын тұсында.





географиялық аудандастыру дегеніміз не, кешенді географиялық аудандастыру art & fact пилинг-крем для тела, art fact розыгрыш как получить 2 группу инвалидности, инвалидность 2 группы перечень заболеваний рк музыка менің өмірімде эссе, музыка жүрек тілі эссе
алматинский государственный колледж сервиса и технологий стоимость обучения
балапан бақыт текст
саяси ж?йен?? ??рылымы мен ?ызметтер?
сатылай кешенді талдау әдісі
Men sports and sport in kazakhstan famous people of

.
==============================================================

~~~~~ көшпелі алтын менің көзқарасым ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

  • Head Office·Factory : 641-3, Saimdang-ro, Gangneung-si, Gangwon-do, Korea Tel +82-33-655-7560
  • Office·Laboratory : 22, Geumto-ro 40beon-gil, Sujeong-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, Korea Tel +82-31-696-3770
COPYRIGHT PHARMARESEARCH BIO. ALL RIGHTS RESERVED.